Çikolatalı ve Bademli Dakuaz Kek

DSC06236-1

Kek demek sanırım bu tarif için haksızlık olur. Zinnur’un harika tariflerinden biri bu da. Alice Medrich’in Pure Desserts kitabından cevirmiş. Dil bilmek nasıl da farklı tadlara ulaştırıyor kişiyi🙂

Onun da söylediği gibi, elinizde yumurta akı ve badem varsa, ama makaronla uğraşmak istemiyorsanız, buna rağmen şöyle lezzetli ve şık birşeyler yapmak fikrindeyseniz hiç durmayın. Bu tarifi deneyin.

Tarifte yaptığım değişikliklerden bahsedeyim biraz. İlk seferinde tarifi olduğu gibi uygulamaya çalıştım ve harika oldu. Yalnız %100 kakaolu çikolata bulamadığımdan bitter kuvertürle denedim ve bu sebeple şekeri biraz azaltarak 3/4 bardak olarak kullandım.

Çok beğenince yeniden denedim fakat badem unumun acımış olması nedeniyle fiyaskoyla sonuçlandı😦 Yaşadığım yerde bulamadığımdan kullanmaya kıyamıyor ve bazen heba edebiliyorum böyle malzemeleri😦 Bu seferde fındıkla denedim. Evde tartar kremi kalmamış olduğunu farkettiğimde artık çok geçti🙂 Ama sorun yaşamadım. Zaten tartar kremi, bezenin daha sağlam olması için gerekli. Yumurta aklarını iyi çırparsanız gerek olmayabiliyor.

DSC06240-1

Off ne çok malzemeyi değiştirmişim. En iyisi son yaptığım şekliyle malzemeleri yazayım da, yapılışı için Zinnur’un tarifine bir göz atın.

Malzemeler :

  • 140 gr çekilmiş fındık (ya da badem)
  • 200 gr bitter kuvertür çikolata
  • 3/4 su bardağı (cup) şeker
  • 1 tutam tuz
  • 7 yumurta akı
  • Süslemek için krema, çilek, çilek sosu

Orjinalinde ahududuyla süslenmiş olmasına rağmen,buralarda tazesini bulmak mümkün olmadığından çilekle süsledim ben. Çilek sosu hazırlamak için çilekleri blenderdan geçirip pudra şekeri ilave ediyor ve bir süre pişiriyorum. Sonrada süzgeçten geçiriyorum. Bu kadar basit. Artanını da dondurunca, her daim çilek sosu hazır oluyor buzlukta.

Ahududunun mayhoş tadıyla daha lezzetli olacağını düşünüyorum ama çilekli de nefisti🙂

İlgili Yazılar :

19 thoughts on “Çikolatalı ve Bademli Dakuaz Kek

  1. Ne ilginctir ki, son birkac gundur aklimda bu tatli vardi, glutensiz yemege calisan bir yakinimin yaklasan dogumgunu icin… Elimin altinda bolca findik da var. Sekersiz cikolata almak yerine, senin verdigin olculerle yaparim artik. Iyi ki actin bu blogu Fatos. Ellerine saglik.

    Beğen

  2. Geri bildirim: Çikolata Kremalı Fındıklı Tart | Bir Dilim Keyif…

  3. Geri bildirim: Şeytan Çikolata Giyer | Bir Dilim Keyif…

  4. Geri bildirim: Fıstıklı, Kestaneli, Çikolatalı Pasta | Bir Dilim Keyif…

  5. Geri bildirim: Çilek Soslu Limonlu Pasta | Bir Dilim Keyif…

  6. Geri bildirim: Beyaz Çikolatalı Browni | Bir Dilim Keyif…

  7. Geri bildirim: Bol Baharatlı Kış Keki | Bir Dilim Keyif…

  8. Geri bildirim: Balkabaklı ve Çikolatalı Muffin | Bir Dilim Keyif…

  9. Geri bildirim: Havuçlu Muffin | Bir Dilim Keyif…

  10. Geri bildirim: Çikolatalı Karamel Soslu Kestaneli Pasta | Bir Dilim Keyif…

  11. Geri bildirim: Çikolatalı Doğumgünü Pastası | Bir Dilim Keyif…

  12. Geri bildirim: Bademli Kek | Bir Dilim Keyif…

  13. Geri bildirim: Çikolatalı Mekik | Bir Dilim Keyif…

  14. Geri bildirim: Kirazlı Mekik | Bir Dilim Keyif…

  15. Geri bildirim: Çikolatalı Linter Turtası | Bir Dilim Keyif…

  16. Geri bildirim: Fındıklı ve Çikolatalı Pasta | Bir Dilim Keyif…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s