Çikolata ve Bademli Bonbon Kurabiye

DSC09947-1

Bu kurabiyeleri yıllar önce Bizim Pastane’den denemiştim. Haftasonu yeniden yapınca hemen bloğa eklemek istedim. Yumuşacık ve çok lezzetli kurabiyeler bunlar. Ortasındaki badem ezmesi de ayrı bir tat katıyor.

Malzemeler :

  • 113 gr küçük parcalara kesilmiş çikolata
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1/4 bardak şeker
  • 170 gr yumuşak tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 bardak un
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr badem ezmesi (Tarifi aşağıda)
  • Kurabiyeleri bulamak için çikolatalı glazür (Tarifi aşağıda)

Badem Ezmesi :

  • 1 su bardağı badem unu
  • 1,5 yemek kaşığı gül suyu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Bu tarifi yıllar önce internetten almışım ama nereden aldığımı hatırlayamadım. Tüm malzemeleri blenderdan geçir. Küçük toplar halinde yuvarla. İhtiyaçtan biraz fazla oluyor.

Çikolatalı Glazür :

  • 220 gr. bitter çikolata
  • 1 paket sıvı krema (200 gr)

Çikolatalı glazür de Zinnur‘dan aldığım bir tarif. Ama ben Türkiye’de satılan kremaların gramajına göre düzenledim ölçüleri.

Çikolataları küçük parçalara kes. Kremayı kaynama noktasına getirerek çikolatanın üzerine dök ve kapağını kapat. Sıcağıyla eriyen çikolatayı yavaşça karıştırarak bütünleştir. Bu da ihtiyaçtan fazla oluyor ama artanı dondurulup sonra kullanılabilir.

Yapılışı :

Fırınınız 175 C’ye ısıtın. Çikolataları küçük parçalara keserek sütle birlikte bir sahanda karıştırarak eritin. Yumuşamış tereyağını şekerle birlikte mikser ile çırpın. Ardından vanilya ve çikolatalı karışımı ekleyin. Son olarak un ve tuzu ilave edin. Karışım oldukça yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur oluyor. Küçük parçalar alıp yuvarlayın. Parmağınızla ortasını açarak badem ezmesini yerleştirip yuvarlayın. Fırında 11 dakika pişirin. Soğuduktan sonra glazüre bulayın. 

DSC09948-1

Püf Noktaları :

  • Bu ölçü ile 41 adet kurabiyem oldu.
  • Badem ezmesi tarifini çok araştırmadan ilk bulduğumla denedim. Farklı tariflerle de yapılabilir.
  • Badem yerine, fındık, ceviz, fıstık ezmeleriyle de yapılabilir ki, tahminim daha lezzetli olacaklardır.
  • Pişirmeden önce 20 dakika kadar buzdolabında bekletmeme rağmen kusursuz yuvarlaklıkta olmadılar. Daha fazla un eklemeyi daha önce denemiştim ama çok başarılı olmamışlardı. Sanırım buzdolabında daha uzun süre tutmalıyım.
  • Kurabiyeler çok düzgün olmayınca glazür de kusursuz yayılmadı. Bir tel ızgaraya dizip üzerine kaşıkla eklemiştim. Belki de kurabiyeleri glazüre batırıp çıkarsam sonuç daha iyi olabilirdi.

Yumuşacık ve özel günlere özel bir kurabiye oldu🙂 Deneyin pişman olmazsınız…

İlgili Yazılar :

10 thoughts on “Çikolata ve Bademli Bonbon Kurabiye

  1. Geri bildirim: Tarçınlı Yıldız | Bir Dilim Keyif…

  2. Geri bildirim: Yağız’ın 4 Yaş Doğumgünü Menüsü | Bir Dilim Keyif…

  3. Zinnur’un bu kurabiyesini ben de severek yapıyorum . Denemek isteyenlere bir uyarım olacak. Pişme süresi uzun tutulursa kurabiyeler sert oluyor; ilk yaptığımda bu hatayı yapmıştım. Ellerinize sağlık.

    Beğen

  4. Geri bildirim: Beyaz Çikolatalı Browni | Bir Dilim Keyif…

  5. Geri bildirim: Balayı Kurabiyesi | Bir Dilim Keyif…

  6. Geri bildirim: Yulaflı ve Fındıklı Kurabiye | Bir Dilim Keyif…

  7. Geri bildirim: Beyaz Çikolatalı Kakaolu Kurabiyeler | Bir Dilim Keyif…

  8. Geri bildirim: Tahinli Kurabiye | Bir Dilim Keyif…

  9. Geri bildirim: Fıstık Krokanlı Truf | Bir Dilim Keyif…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s