Fıstıklı, Kestaneli, Çikolatalı Pasta

DSC00033-1

Oğlumun 4. doğumgünü için yaptım bu pastayı. Aslında Ramazandan sonra yapacağız asıl kutlamayı ama, gününü de boş geçmek istemedim ve buzluğumda kalan kremalarla küçük bir pasta yapmaya karar verdim.

Pandispanyası daha önce paylaştığım Şeytan Çikolata Giyer pastasındaki Cenk’in tarifi. Ancak 16 cm.lik çember kullandım bu sefer.

Pastanın süsleme fikri ise çok sevdiğim bir kitaptan : Çikolatalı Tatlılar ve Pastalar. İçinde az tarif olsa da, tüm aşamaları fotoğraflarla ayrıntılı anlatımı nedeniyle çok seviyorum ben. Yolunuz bir kitabevine düşerse göz atın derim 🙂mutfak14

Malzemeler :

  • Pandispanya
  • Çikolatalı makarondan artan krema (ganaj ve dulce de leche karıştırarak hazırlamıştım)
  • Fıstıklı makarondan artan krema (fıstık, beyaz kuvertür ve kremadan hazırlamıştım)
  • Kestane şekeri

Dış Kaplama ve Süsleme :

  • 200 gr. bitter kuvertür
  • 1 paket sıvı krema (200 gr)
  • 70 gr. bitter kuvertür (bordür için)
  • Toz fıstık

Yapılışı :

Pandispanyayı 16 cm.lik çemberde 175 C’de 1 saat pişir. Traşlayarak üç eşit parçaya böl. İlk katı yerleştirip çikolatalı kremayı sür ve üzerine kestane şekeri parçalarını yerleştir. İkinci katın üzerine fıstıklı kremayı ve kestane şekerini yerleştir. Son katı üzerine koy.

Bu arada kremayı kaynama noktasına getirip küçük parçalara kesilmiş 200 gr. çikolatanın üzerine dök ve karıştırarak erimesini sağla. Sonra mikserle soğuyana kadar çırp. Kıvam alınca pastayı bu kremayla ince bir kat sıva. Kalan kremayı yuvarlak uç takılmış krema torbasına yerleştir ve damla şeklinde sıkarak üst deseni oluştur.

Pastanın yüksekliği ve çevresi boyutlarında yağlı kağıdı kes ve tezgaha yapıştır. Benmari usulü eritilen 70 gr. çikolatayı düzgün bir şekilde üzerine yay. Biraz soğuduktan sonra pastanın etrafına sararak bu şekilde dolaba kaldır.

Çikolata donduktan sonra yağlı kağıdı çıkar ve üzerini toz fıstıkla süsle.

mutfak15

Püf Noktaları :

  • Orjinal tariften daha küçük bir kalıp kullandığımdan, pişme süresi 1 saati buldu ve bu uzun süre pandispanyayı kuruttu biraz. Oldukça yüksek bir kek oldu. Pandispanyayı üçe böldüm ama dörde bölsem daha iyi olurmuş. Ve tabi biraz da ıslatmalıymışım 😦
  • Yağlı kağıdı pasta boyundan uzun hazırlamışım. Bu da açıkta kalan kısımların, dolaptan çıkarıldığında erimesine neden oldu. Ölçüleri iyi almak lazım.
  • Kalan kremaları kullandığımdan biraz az geldi. Miktar olarak fazla olsaymış daha iyiymiş.
  • Hazırladığım ganaj fazla geldi. Bu haliyle 20 cm. lik pastayı da kaplayabilir.
  • Ertesi gün yemeden önce, dilimlediğim pastanın pandispanyasını biraz sütle ıslattım. Bu haliyle çok daha lezzetli oldu.

DSC00092-1

Bir dilim almaz mıydınız 🙂

İlgili Yazılar :
Reklamlar

7 thoughts on “Fıstıklı, Kestaneli, Çikolatalı Pasta

  1. Geri bildirim: Çikolatalı Karamel Soslu Kestaneli Pasta | Bir Dilim Keyif…

  2. Geri bildirim: Çikolatalı Doğumgünü Pastası | Bir Dilim Keyif…

  3. Geri bildirim: Malakof Pastası | Bir Dilim Keyif…

  4. Geri bildirim: Carioca | Bir Dilim Keyif…

  5. Geri bildirim: Çikolata Kaplı Fıstıklı Kurabiye | Bir Dilim Keyif…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s