Kestane Şekeri

DSC01585-1

Kestane şekeri benim en sevdiğim lezzetlerdendir. Hele şu çikolata kaplı olanlar yok mu? Bayılırım🙂 Bu tarifi de yıllar önce bir lezzet dergisinden almıştım. Kestane soymak o kadar zahmetli bir iş ki, satıldıkları o fahiş fiyatlara şaşmamak gerek. Ama sizde benim gibi kestane tutkunu iseniz bu zahmete değer.

DSC01586-1Malzemeler :

  • 500 gr iri kestane
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı
  • Vanilya
  • Tülbent parçaları

Yapılışı : 

Kestaneleri hafif haşlayın ve dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun. Üçer-dörder adet, küçük tülbent parçalarına koyarak bağlayın.

Toz şekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletin.

Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin. Soğuduktan sonra, kestaneleri şerbetin içinden alıp tülbentleri çözün ve küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

İpuçları :

  • Kestaneleri iri olanlardan seçin. Küçükleri soymak neredeyse imkansız.
  • Kestane soymak gerçekten zahmetli. O yüzden soyarken hepsini sudan almayın. Çünkü soğudukça soyma işlemi daha da zorlaşıyor.
  • Tülbente sarmazsanız ne yazık ki kestane şekerleri parçalanıyor😦 O yüzden ihmal etmeyin.
  • Tülbentte olmasına rağmen, gene de parçalananlar oluyor. Dert etmeyin. Bunlarda pasta aralarına çok yakışıyor. Benim dondurup da kullandığım da oluyor.

Afiyet olsun…

İlgili Yazılar :

8 thoughts on “Kestane Şekeri

  1. Eline sağlık Fatoş,ama cidden çok zahmetli. Ben çoluk çocuk doğmadan evvel yapmıştım, bir daha denemem sanırım. Her kuruşuna değer bence.

    Beğen

  2. Geri bildirim: Kestaneli ve Beyaz Çikolatalı Cheesecake | Bir Dilim Keyif…

  3. Geri bildirim: Kedi Dili | Bir Dilim Keyif…

  4. Geri bildirim: Marzipan | Bir Dilim Keyif…

  5. Geri bildirim: Maskarpon Peyniri | Bir Dilim Keyif…

  6. Geri bildirim: Fıstık Krokan | Bir Dilim Keyif…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s