Kestane şekeri benim en sevdiğim lezzetlerdendir. Hele şu çikolata kaplı olanlar yok mu? Bayılırım 🙂 Bu tarifi de yıllar önce bir lezzet dergisinden almıştım. Kestane soymak o kadar zahmetli bir iş ki, satıldıkları o fahiş fiyatlara şaşmamak gerek. Ama sizde benim gibi kestane tutkunu iseniz bu zahmete değer.
Malzemeler :
- 500 gr iri kestane
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı
- Vanilya
- Tülbent parçaları
Yapılışı :
Kestaneleri hafif haşlayın ve dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun. Üçer-dörder adet, küçük tülbent parçalarına koyarak bağlayın.
Toz şekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletin.
Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin. Soğuduktan sonra, kestaneleri şerbetin içinden alıp tülbentleri çözün ve küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
İpuçları :
- Kestaneleri iri olanlardan seçin. Küçükleri soymak neredeyse imkansız.
- Kestane soymak gerçekten zahmetli. O yüzden soyarken hepsini sudan almayın. Çünkü soğudukça soyma işlemi daha da zorlaşıyor.
- Tülbente sarmazsanız ne yazık ki kestane şekerleri parçalanıyor 😦 O yüzden ihmal etmeyin.
- Tülbentte olmasına rağmen, gene de parçalananlar oluyor. Dert etmeyin. Bunlarda pasta aralarına çok yakışıyor. Benim dondurup da kullandığım da oluyor.
Afiyet olsun…
İlgili Yazılar :
Eline sağlık Fatoş,ama cidden çok zahmetli. Ben çoluk çocuk doğmadan evvel yapmıştım, bir daha denemem sanırım. Her kuruşuna değer bence.
BeğenBeğen
Sağolasın. Bende bunu yapalı çok oluyor. Yılda bir kere anca cesaret edebiliyorum. Bence de değer her kuruşuna 🙂
BeğenBeğen
Bende bunu yapalı uzun zaman oldu. Senede bir kere anca deneyebiliyorum. Gerçekten değer her kuruşuna 🙂
BeğenBeğen
Geri bildirim: Kestaneli ve Beyaz Çikolatalı Cheesecake | Bir Dilim Keyif…
Geri bildirim: Kedi Dili | Bir Dilim Keyif…
Geri bildirim: Marzipan | Bir Dilim Keyif…
Geri bildirim: Maskarpon Peyniri | Bir Dilim Keyif…
Geri bildirim: Fıstık Krokan | Bir Dilim Keyif…
Geri bildirim: Çikolatalı Festane Şekeri | Bir Dilim Keyif…
Geri bildirim: Portakal Kurusu | Bir Dilim Keyif…
Geri bildirim: Marrons Deguises (Kestane Tatlısı) | Bir Dilim Keyif…
Geri bildirim: Kestane Püresi | Bir Dilim Keyif…
Geri bildirim: Kestaneli Kubbe Pasta | Bir Dilim Keyif…