Kestaneli ve Beyaz Çikolatalı Cheesecake

DSC00580-1Kestaneli tatları ne çok sevdiğimden bahsetmiş miydim🙂 İşte bu da onlardan biri. Hani bazı tarifler vardır ya defalarca yapılır ve bir klasik olur. Bizim evde bu cheesecake öyle. Aslında cheesecake’ler benim damak tadıma uygun olmazlar genelde. Ama lor peynirinden midir nedir, bu tarif oldukça hafif. Defalarca çeşitli şekillerde yapıldı. Kah orijinalindeki gibi bisküvi tabanlı, kah ince bir pandispanya tabanlı, kah çikolata, kah kestane şekeri süslemeli, kah doğumgünü pastası olarak… Bizim Pastane’nin tarifi bu da. Gene de arşivimde bulunması için burada da paylaşıyorum tarifi.

DSC07798-1

Cheesecake tabanı için:

  • 56 gr erimiş tereyağı
  • 1+ 1/4 bardak ince çekilmiş kakaolu bisküvi

DSC07800-1

Cheesecake için:

  • 340 gr tatlı lor peyniri
  • 1 bardak (226 gr) tatlı kestane püresi
  • 2/3 bardak ciğ krema
  • 113 gr küçük parçalara kesilmiş beyaz çikolata
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı un

Üstü için:

  • Beyaz çikolata rendesi
  • Çırpılmış çiğ krema
  • Kestane şekeri

Yapılışı : 

Fırını 175 C’ye ısıtın. Tabanı oluşturmak için erimiş tereyağı ve çekilmiş bisküviyi iyice karıştırın. 20 cm lik kelepçeli kalıbın altına düzgünce bastırarak yayın. Lor peynirini ve kestane püresini büyükçe bir kasede çırpın. Kremayı ayrı bir sahanda kaynama noktasına getirin. Ateşten alıp içine beyaz çikolata parçacıklarını katın. Devamlı karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Portakal suyunu ekleyin ve peynirli karışıma katın.

Yumurtaları teker teker, her seferinde çırparak ekleyin. Unu da koyup karışım bütünleşinceye kadar çırpın. Hazırladığınız kelepçeli kalıba dökün. Yaklaşık 45 dakika ya da kenarlar tutuncaya kadar pişirin. Fırından çıkarırken cheesecake’in ortası hala tam pişmemiş olmalı. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra cheesecake’inizin üstünü çırpılmış krema ile kaplayın. Üzerine beyaz çikolata rendeleyin ve kestane şekeri ile süsleyin.

Püf Noktaları :

  • Tabanında bisküvi kullanmak istemezseniz, ince bir kakaolu pandispanya katı kullanabilirsiniz. Ben defalarca o şekilde de yaptım.
  • Kestane püresini kışın hazırlayıp, az miktarlarda donduruyorum. O yüzden pastayı yaparken elimde hazır oluyor. Yapımı için Bizim Pastane‘ye bir göz atın.
  • Kestane şekerinin tarifini vermiştim🙂
  • Üst süslemesi zevkinize kalmış. İster kestane şekeriyle süsleyin, ister çikolata eritip ince şeritler çizin, ister kelebekler kondurun🙂 Zevkinize kalmış.

Afiyet olsun…

İlgili Yazılar :

3 thoughts on “Kestaneli ve Beyaz Çikolatalı Cheesecake

  1. Geri bildirim: Çikolatalı Karamel Soslu Kestaneli Pasta | Bir Dilim Keyif…

  2. Geri bildirim: Çikolatalı Doğumgünü Pastası | Bir Dilim Keyif…

  3. Geri bildirim: Yağız’ın 5 Yaş Doğum Günü Menüsü | Bir Dilim Keyif…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s