Pırasalı Börek

Pırasalı BörekPırasa benim en sevdiğim sebzelerden biridir. Şöyle bol limonlu bir zeytinyağlı pırasa ile, parmaklarımı da birlikte yiyebilirim🙂 Börekte limonsuz olacağı için, nasıl olacağını kestiremiyordum açıkçası, ama gayette lezzetli oluyormuş🙂 İşte bu da tarifi:

www.birdilimkeyif.wordpress.com

Malzemeler :

  • 6 adet böreklik yufka
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

İç malzemesi :

  • Yarım kilo pırasa
  • 1 domates
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

Pırasaların beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Domatesi rendeleyin. Zeytinyağında domatesi biraz çevirdikten sonra pırasa ve tuzu ekleyip karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar kavurun ve soğumaya bırakın.

Su ve zeytinyağını karıştırın. Yufkalardan birini sererek üzerine bu karışımdan sürün. İkinci yufkayı ekleyip yeniden karışımdan sürün. Yufkayı 12 eşit parçaya bölün. Harcı yerleştirin ve puro şeklinde sarın. Kalan yufkalara da aynı işlemleri tekrarlayın. Yumurta sarısını sürün ve çörekotu ilave edin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

 

Püf Noktaları : 

  • Bu ölçülerle 36 adet börek oluyor.
  • Fazlası dondurulabilir. Isıtınca tazesinden farkı olmuyor.
  • Sıcak yemeniz tavsiye olunur🙂

Afiyet olsun.

İlgili Yazılar :

 

2 thoughts on “Pırasalı Börek

  1. Geri bildirim: Tuzlu Çörekotlu Minikler | Bir Dilim Keyif…

  2. Geri bildirim: Çörekotlu Susamlı Minikler | Bir Dilim Keyif…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s