Ahududulu Makaron

IMG_0053-1

IMG_0058-1Uzun zamandır denemek istediğim, ancak gıda boyası kullanmak istemediğimden erteleyip durduğum ahududulu makaronları yaptım sonunda. Tarif daha önce verdiğim Fıstıklı Makaron tarifindeki gibi. Fıstık yerine badem kullandım. Renklendirmek içinse 4 damla pembe jel gıda boyası ekledim.

Ara kreması içinse ahududu püresiyle bir krema hazırladım.

Ama aklım hala doğal olarak nasıl bu rengi elde edebileceğimde. Düşündüğüm birkaç seçenek var. Deneyip başarılı olabilirsem paylaşacağım.

Sanırım bunlara kurabiye demek biraz haksızlık. Nasıl özel, nasıl nazlı bir pastasın sen makaron 🙂IMG_0060-1

İlgili Yazılar :
Reklamlar

5 thoughts on “Ahududulu Makaron

  1. Merhaba bende tarifinizi denemek istiyorum yalnız 1 tane tepsim var.makaron için silpata sıkıp pişirdikten sonra ikinci partiyi pişirmek için tepsinin soğumasını mı beklemeliyim? Şimdiden çok sağolun

    Beğen

    • Evet ama tepside bekleme süresini de gözözüne aldığınızda bir hayli bekleyecek demektir ve karışımın o kadar beklemesi sağlıklı olmaz. Belki yarım ölçü yapabilirsiniz. Ya da silpatı düz bir zemine yerleştirip sıkar ve kurumasını beklersiniz. Tepsi uygun olunca da bir kişinin daha yardımıyla silpatı düzgünce tepsiye geçirirsiniz. O sürede kurumuş olacağından fazla sorun olmaz sanırım

      Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s