Çikolatalı Mekik

IMG_3786-1Daha öncede mekik denemelerim olmuştu. Ama uygun kalıbım olmadığından ve muffin kalıplarında yaptığımdan fotoğraflamak içimden gelmemişti. Sonunda bir mekik kalıbı bulunca hemen denemediğim bir tarif aradım ve gene Bizim Pastane’de buldum 🙂 Zinnur’un söylediğine göre, klasik mekik tariflerinden farklı bir yapılışa sahip. Tereyağı eritilmeden ekleniyor ve de orjinalinin aksine yumurtanın tamamı kullanılıyor. Tarifi Pierre Herme’den çevirmiş Zinnur. Bende yaptığım şekilde yazayım aşağıya :

IMG_3781-1Malzemeler :

  • 100 gr bitter çikolata
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 125 gr şeker
  • 100 gr badem unu
  • 100 gr ılık su
  • 50 gr un

Yapılışı : Çikolatayı benmari usulü eritip ılıtın. Yumurta, şeker ve badem ununu mikserle, açık bir renk alana kadar çırpın. Ardından yumuşamış tereyağını 4-5 seferde ekleyip bütünleşene kadar karıştırın. Hızı düşürüp ılık çikolatayı ekleyin. Ilık suyu ekleyerek karışımı bütünleştirin. Son olarak unu eleyip ekleyin ve spatulayla karıştırın. Karışımı yağlayıp unlayın ve 175 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

IMG_3768-1

Notlar :

  1. Nemli bir kek oluyor. Benim yaptıklarım yumuşak oldular. Sanırım yumurtanın tamamının kullanılması buna sebep oluyor.
  2. Ben çilek sosu ve çilekle servis ettim. Çikolata sosu ve de dondurmayla da çok şık bir sunum yapılabilir.
  3. Bu ölçüyle benim 45 adet küçük mekiğim oldu.

Sıra vişnelisini de yeniden yapıp fotoğraflamakta. Benim gibi takıntılı değilseniz muffin kalıbında da yapabilirsiniz elbet 🙂

İlgili Yazılar :

4 thoughts on “Çikolatalı Mekik

  1. Geri bildirim: Kirazlı Mekik | Bir Dilim Keyif…

  2. Geri bildirim: Fıstıklı Mekik | Bir Dilim Keyif…

  3. Geri bildirim: Hurmalı Kek | Bir Dilim Keyif…

Yorum bırakın