Maskarpon Peyniri

IMG_4063-1

Bir pasta hayali beni nerelere sürüklüyor🙂 Yıllardır denemek istediğim Fraisier’in maskarpon peynirsiz olmayacağını kötü bir tecrübeyle öğrenince, markarpon peyniri yapmak şart oldu. Yaşadığım yerde satın almak için bulabileceğim bir peynir olmadığından ve de bulsam da fiyatı dudak uçuklatan cinsten olduğundan iş başa düştü ve internetten güvenilir bir tarif arayışına giriştim. Sonunda Yemek de Yemek sitesinde bulduğum tarifi denemeye karar verdim. Yazayım burada da bulunsun.

Malzemeler :

  • 2 paket sıvı krema
  • 1,5 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı : Kremayı cam bir kaseye boşaltıp benmari düzeneğine oturtun. Krema ısınıp baloncuklar çıkarmaya başlayana kadar yavaş yavaş karıştırın. Balonlar çıkınca limon suyunu ekleyin. Karıştırmaya devam ederken boza kıvamına gelmeli. Ocaktan alıp 15-20 dakika ılıtın. Tencere üzerine koyduğunuz süzgecin içine tülbent serin ve karışımı içine dökün. Sıkıca bağlayın. Bu şekilde buzdolabına koyup en az 12 saat bekleyin. Ardından kapalı bir kaba alın. Peynir kullanmaya hazır🙂

mutfak44Notlar :

  • Benim bu şekilde 180 gr. peynirim oldu. Bu miktar hazırlayacağım pasta için yeterli bir miktar.
  • Biraz zaman alsa da oldukça pratik hazırlanan bir peynir. Bu haliyle çok da ucuza gelmedi ama litrelik kremalardan bulunursa, daha uygun fiyatlı peynire sahip olabilirsiniz.

Şimdi sırada pasta🙂

İlgili Yazılar :

 

 

2 thoughts on “Maskarpon Peyniri

  1. Geri bildirim: Maskarpon Peyniri | Seçme Yemek Tarifleri

  2. Geri bildirim: Fraisier (Çilekli Pastacıklar) | Bir Dilim Keyif…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s