Fıstık Krokan

IMG_4365-1

Fıstık içine girer de hangi pasta güzel olmaz ki? İşte en lezzetli şekilde krokan olarak girer fıstık pastaya. Ayrı bir tarif olarak yazayım da, sonrasında tekrar etmeyeyim istedim. Tarif gene Zinnur‘dan.

Malzemeler :

  • 3/4 bardak (113 gr) kabaca çekilmiş antep fıstığı
  • 1/2 bardak şeker
  • 1/4 bardak su
  • 1/8 tatlı kaşığı tartar kremi

Yapılışı : Su, şeker ve tartar kremini mümkünse yapışmayan bir sahanda karıştırın. Altını orta ateşte açıp yavaş yavaş pişirin. Karıştırmadan, sahanı eğerek açık amber rengini almasını bekleyin. Sonra fıstıkları katın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Sonra bir tepsiye serilmiş yağlı kağıdın üzerine döküp ince bir tabaka haline getirin. Soğuyunca kırarak, mutfak robotunda istediğiniz büyüklükte çekin.

IMG_4364-1Notlar :

  1. Mutfak robotunda birden çok küçük parçalara bölünebiliyor. Fazla çalıştırmamak lazım.
  2. Çerez gibi yememek için kendinizi zor tutabilirsiniz, uyarayım🙂
  3. Her türlü pasta, truf arasına konabilir. Oldukça lezzetli🙂
İlgili Yazılar :

3 thoughts on “Fıstık Krokan

  1. Geri bildirim: Fıstık Krokanlı Truf | Bir Dilim Keyif…

  2. Geri bildirim: Saatli Pasta | Bir Dilim Keyif…

  3. Geri bildirim: Fıstıklı Mekik | Bir Dilim Keyif…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s