Fıstık Krokanlı Truf

IMG_4424-002

Truf bizim evin en sevilen tatlarından biri. Ama her defasında farklı tatlarda oluyor. Evde o an ne varsa işte. Hem lezzetli, hem şık, hem de kolay olduğundan doğumgünü menümüze girdi böylece. Birebir tarif vermek güç. Ölçüler göz kararı. Gene de yazayım, fikir olsun.

Malzemeler :

  • Kakaolu kek kırıntısı (Ben doğumgünü pastasından traşladığım parçaları kullandım)
  • Az miktarda ganaj
  • Süt karameli

İçine :

Üzerine :

  • Çikolatalı glazür
  • Toz fıstık

Yapılışı : Kek kırıntılarını rondodan geçirin. 1-2 kaşık ganaj ve kıvamı yoğurulabilir hale gelecek miktarda süt karameli ekleyip, birkaç saat buzdolabında bekletin. Fıstık krokana birkaç kaşık ganaj ekleyin ve karıştırın. Karışımdan 1 tatlı kaşığı alıp yuvarlayın. Ortasını açıp 1/2 çay kaşığı ganajlı krokandan koyarak yuvarlayın. Bir süre daha buzdolabında beklediktn sonra, çikolatalı glazürle kaplayın. Tel ızgara da kıvamını almasını bekleyin. Kurumaya yakın fıstık serpiştirin.

Notlar :

  1. Damak tadınıza göre eklemeler çıkartmalar yapabilirsiniz. Arasına böğürtlen, ahududu gibi meyveler çok yakışıyor.
  2. Olmazsa olmaz şey çikolata.
  3. Çikolatalı glazür tarifini şuradan bulabilirsiniz. TIK
  4. Ganajı (200 gr krema+200 gr bitter) den hazırlayıp, gereken kadar kullanıp kalanını dondurabilirsiniz.
  5. Kalabalık sofralar için hem pratik hem de lezzetli bir seçenek.

Mutlaka deneyin, pişman olmazsınız🙂

İlgili Yazılar :

One thought on “Fıstık Krokanlı Truf

  1. Geri bildirim: Yağız’ın 6 Yaş Doğum Günü Menüsü :-) | Bir Dilim Keyif…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s