Enginar Ezmesi

IMG_0415-002

Bu tarifi bu sene bolca yaptım. Tarifi Feyza’nın bloğu Mutfakta Feyza Var‘dan. Biz çok sevince, oğlumun doğumgününde de ekmek üstü fikir olarak yapmaya karar verdim. Ben kendi damak zevkime göre biraz değiştirdim. Orijinali Feyza’nın bloğunda. Ben yaptığım şekliyle yazayım tarifini:

Malzemeler : 

  • 2 Enginar çanağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Su
  • Yarım limon suyu
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 2 yemek kaşığı ceviz
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 silme yemek kaşığı nohut unu (orijinali galeta unu)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağında bekletilmiş pul biber (üzeri için)

Yapılışı:

Enginarı bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su, zeytinyağı ve limon suyu ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuduktan sonra rondoya alın. Tüm malzemeleri ilave edip bütünleşinceye kadar çekin. Yeter miktarda pul biberi 10 dakika kadar zeytinyağında bekletin. Bu esnada rengini yağa verecektir. Ezmeyi servis kasesine alın ve üzerine zeytinyağını gezdirin.

Afiyet olsun 🙂

İlgili Yazılar :

 

Reklamlar

6 thoughts on “Enginar Ezmesi

  1. Geri bildirim: Yağız’ın 8 Yaş Doğum Günü Menüsü | Bir Dilim Keyif…

  2. Geri bildirim: Havuçlu Rulo | Bir Dilim Keyif…

  3. Geri bildirim: Kapya Biber Kavurması | Bir Dilim Keyif…

  4. Geri bildirim: Pırasa Dolması | Bir Dilim Keyif…

  5. Geri bildirim: Ispanaklı Rulo | Bir Dilim Keyif…

  6. Geri bildirim: Fellah Köfte | Bir Dilim Keyif…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s