Tel Şehriye Salatası

IMG_4760-1

Bu tarif çok farklı bir tarif değil. Youtube’a yazdığınızda bir sürü benzerini bulabilirsiniz. Bende zaten onlardan zevkime göre olanları alarak oluşturdum salatamı. Ancak mütevaziliğine rağmen o kadar sevdim ki, blogda da olsun istedim.

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı tel şehriye
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kutu konserve mısır
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 kase doğranmış kornişon turşu
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • 1 limon suyu
  • İsteğe bağlı ekstra zeytinyağı ve tuz

Yapılışı: 

Zeytinyağını ocağa alıp ısıtın. Tel şehriyeyi ekleyip kavurun. Tuz ve suyu ilave edip, pilav pişirir gibi pişmeye bırakın. Piştikten sonra uygun bir kaba alarak soğumasını bekleyin. Diğer malzemeleri doğrayarak ilave edin. Yağı ve tuzu az gelirse ekleyin.

Notlar :

  1. Bu salatanın en lezzetli hali ılıkken yemek.
  2. İçine keyfinize göre pek çok şey ilave edebilirsiniz.
  3. Bana göre olmazsa olmazı dereotu. Bolca ekleyin.

Afiyet olsun 🙂

İlgili Yazılar :

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s